Ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ για τη Γενοκτονία: «Είναι ανάγκη να επαναστατήσουμε για τις αδικίες της ιστορίας»

Η συγκλονιστική συνέντευξη από τον Ταμέρ Τσιλιγκίρ,  που έγραψε βιβλίο για την Γενοκτονία .

Συνέντευξη στον Χρήστο Κωνσταντινίδη

Επιμέλεια μετάφρασης Σύλβια Μουφτούογλου

www.Newpost.gr

Με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου τιμούμε την έναρξη της Επανάστασης του 1821, από την οποία προήλθε η αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και στη συνέχεια η δημιουργία του ελληνικού κράτος. Και αν η ελευθερία της Ελλάδας ήταν «από τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά», όπως γράφει ο Διονύσιος Σολωμός στον εθνικό ύμνο, στην άλλη πλευρά του Αιγαίου χρησιμοποιήθηκε το αίμα των Ελλήνων, για την ανοικοδόμηση του τούρκικου κράτους.

Ταμέρ Τσιλιγκίρ, Γενοκτονία, Η Τουρκία έχει οικοδομηθεί πάνω στο αίμα των Ελλήνων, malkidis, Μαλκίδης Θεοφάνης

Αυτήν την άποψη, η οποία ακούγεται όλο και πιο συχνά, τελευταία, στη χώρα μας, μοιράζεται στο Newpost.gr ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ (Tamer Çilingir). Πρόκειται για το συγγραφέα, που βίωσε το απάνθρωπο πρόσωπο του τουρκικού κράτους, φυλακίστηκε για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, έκανε απεργία πείνας 91 ημέρες για τις άθλιες συνθήκες κράτησης, παρέμεινε έγκλειστος 10 χρόνια και μετά την προσωρινή αποφυλάκισή του φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό! Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε βιβλίο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και παράλληλα διαχειρίζεται ιστοσελίδα με την οποία προσπαθεί να ενημερώσει τους κατοίκους της Μαύρης Θάλασσας για αυτό το τεράστιο ζήτημα, για την αναγνώριση του οποίου παλεύει με όλες του τις δυνάμεις.

Η συμβολή του είναι τεράστια και θα αποδειχτεί αυτό με την πάροδο των χρόνων!  Το θέμα της Γενοκτονίας στην Ελλάδα, εκτός από τις μαρτυρίες βασίστηκε στην πολύτιμη συμβολή και έρευνα του αείμνηστου καθηγητή βυζαντινολογίας, Πολυχρόνη Ενεπεκίδη που έφερε στο φως τα γερμανοαυστριακά αρχεία που αφορούσαν την περίοδο 1908-1918 όπου αποκαλύπτονταν αβίαστα μέσα από αυτά ο γενοκτονικός σχεδιασμός των Νεότουρκων εθνικιστών . Ο Τσιλιγκίρ στέκεται στην περίοδο 1914-1923 όπου κορυφώθηκαν οι εκκαθαρίσεις, χρησιμοποιώντας οθωμανικές και τούρκικες πηγές, οι οποίες αποτελούν τρανταχτή απόδειξη όσων πράχθηκαν, πριν έναν αιώνα.

Γι’αυτό, όπως έχουμε τονίσει ο Τσιλιγκίρ  «…πρωταγωνιστεί στον ιστορικό αγώνα για την αλήθεια, την ιστορία, την αποκατάσταση και την αναγνώριση του μαζικού εγκλήματος εναντίον των Ελλήνων και των άλλων λαών στην Τουρκία, για την αποκαθήλωση του Κεμαλικού Φασισμού, για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία».

http://malkidis.blogspot.gr/2017/02/tamer-cilingir.html

Επιμέλεια μετάφρασης Σύλβια Μουφτούογλου

www.Newpost.gr

Με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου τιμούμε την έναρξη της Επανάστασης του 1821, από την οποία προήλθε η αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και στη συνέχεια η δημιουργία του ελληνικού κράτος. Και αν η

Source: malkidis
Ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ για τη Γενοκτονία: «Είναι ανάγκη να επαναστατήσουμε για τις αδικίες της ιστορίας»

 


 

TIPS ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

Στην Ευρώπη τα ατυχήματα που συμβαίνουν τη νύχτα, έχουν ένα ποσοστό θνησιμότητας που αγγίζει το 37%. Η κούραση είναι η κυριότερη αιτία, μιας και μειώνει τα αντανακλαστικά σε τέτοιο βαθμό που τα συμπτώματα που προκαλεί είναι παρόμοια με αυτά που ο οδηγός έχει … [Διαβάστε περισσότερα]

Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα