ΥΠΟΙΚ: Δεν έχουν «παγώσει» οι πληρωμές του ΕΣΠΑ

ΥΠΟΙΚ: Δεν έχουν «παγώσει» οι πληρωμές του ΕΣΠΑ

«Έχουν υπογραφεί κατανομές πληρωμών ύψους 275 εκατ. ευρώ»

brosgos_b2

Καθησυχαστική ήταν η ανακοίνωσή του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τις πληρωμές του ΕΣΠΑ και κατά πόσο αυτές έχουν «παγώσει».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι πληρωμές του ΕΣΠΑ όχι μόνο δεν έχουν «παγώσει», αλλά τον τελευταίο μήνα δόθηκε άμεση προτεραιότητα και έχουν υπογραφεί κατανομές πληρωμών ύψους 275 εκατομμυρίων ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για ενίσχυση της αγοράς.

Η περίοδος που διανύουμε, αναφέρει το υπουργείο, είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη δημοσιονομικά, καθώς τα προηγούμενα χρόνια εξαντλήθηκε η δημοσιονομική διευκόλυνση – πληρωμές top up 95% της κοινοτικής συνδρομής των ευρωπαϊκών κονδυλίων – που προσφέρανε τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ προς τους τότε δημόσιους προϋπολογισμούς. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένα «πάγωμα» αλλά υλοποιούνται οι χρηματοροές που είχε καθορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όσον αφορά τις «μακροοικονομικές αιρεσιμότητες» επισημαίνεται ότι δεν έχει προκύψει κάποιο νεότερο στοιχείο, μετά την περσινή σχετική μελέτη του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Παραπέμπει, τέλος, στην κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί «παγώματος» των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνο Καρβούνη.

Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα