Τσακαλώτος «Οι πιστωτές θέλανε αποτυχία μιας κυβέρνησης της αριστεράς…»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το Σάββατο στα γραφεία του Σύριζα στην Αλεξανδρούπολη. Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία με τους εταίρους παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση Σύριζα ηττήθηκε σε κάποιες διεκδικήσεις, ωστόσο τόνισε ότι ο ελληνικός λαός ξέρει ότι υπήρχαν και ήττες αλλά και νίκες. Σημείωσε πως από τη στιγμή που υπήρχαν πολύ ισχυρές δυνάμεις που επεδίωκαν την πολιτική ήττα του Σύριζα για παραδειγματισμό άλλων χωρών όπως η Ισπανία, όποιος και να ήταν επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από τον Γενάρη, τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο διαφορετικά.

«Ήτανε μία πολιτική ήττα του Σύριζα. Ήθελαν οι πιστωτές μας να φανεί ότι μία κυβέρνηση της αριστεράς δεν μπορεί να πετύχει. Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι είχαμε νίκες, ήττες αλλά και ότι προσπαθήσαμε.»

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την έξοδο την χώρας από την Ευρωζώνη και επιστροφή σε Εθνικό νόμισμα, ο τέως υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα εντός της ζώνης του ευρώ, ωστόσο η έξοδος και επιστροφή στη δραχμή δεν είναι λύση. Μετά την συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Τσακαλώτος μετέβει στο Δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να παρουσιάσει την ομιλία του με θέμα «Το πραγματικό δίδυμα των εκλογών, ποιος έχει πρόταση για το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας»

Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα