Τραγωδία στο Όρεγκον. Αυτός είναι ο μακελάρης

Θέμα χρόνου πλέον αποτελούν πλέον τέτοια περιστατικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς κυκλοφορούν και θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν τα όπλα. Αυτή τη φορά συνέβη στο Όρεγκον όπου ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ σκόρπισε το θάνατο σε 10 άτομα, ανάμεσά τους και ο ίδιος. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ένοπλο σε ένα από τα κτίρια του συγκροτήματος και τον «εξουδετέρωσαν» σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν ακόμα άγνωστα, όμως η αστυνομία καταλήγει ότι το χέρι του 26χρονου όπλισε το θρησκευτικό μίσος. Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των επιζώντων, ανάμεσά σε αυτούς και η 18χρονη φοιτήτρια Anastasia Boylan η οποία γλύτωσε παριστάνοντας τη νεκρή. «Επειδή είστε Χριστιανοί, θα δείτε το Θεό σε ένα δευτερόλεπτο» τους έλεγε πριν τους πυροβολήσει, δήλωσε ο πατέρας της στο CNN.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε ότι ο Μέρσερ άφησε πίσω του ορισμένα γραπτά στα οποία εκφράζει την αντιπάθειά του για τους μαύρους. Πηγές αναφέρουν επίσης τα 13 όπλα που βρήκαν στην κατοχή του.

021015082412_2969

Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα