Στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, μια βραδιά αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια

ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση

5

Στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, μια βραδιά αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουνίου 2015, όσοι ανέβηκαν στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, απόλαυσαν μια ιδιαίτερη εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στο μεγάλο Ρωμηό, πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος, τον Ιωάννη Καποδίστρια.
5
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση», η Ενωμένη Ρωμηοσύνη, η Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης, η Εφημερίδα «Αντιφωνιτής» και η Αχελώος Τηλεόραση.
7
Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμούς από μέλος του συλλόγου μας, τον πρόεδρο της Ενωμένης Ρωμηοσύνης κ.Θεόφιλο Παπαδόπουλο και από την αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού κ.Ζήνα Ζάχαρη. Η εκδήλωση την οποία συντονίστηκε από μέλος των Καστροπολιτών, περιελάμβανε παρουσίαση ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή, οι αγώνες και το εγκώμιο του πρώτου Εθνικού Κυβερνήτη της Ελλάδας», παραγωγής της Αχελώος Τηλεόρασης και της Ενωμένης Ρωμηοσύνης, καθώς επίσης και δύο υπέροχες ομιλίες από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Μαρία Μαντουβάλου και τον διδάκτορα Κοινωνικών Επιστημών κ.Θεοφάνη Μαλκίδη. Στο τέλος προβλήθηκε ένα βίντεο 30 λεπτών το οποίο αποτελεί σύνθεση αποσπασμάτων από το υπόψη ντοκιμαντέρ.
9
Μετά το τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους η κασετίνα με το 7ωρο ντοκιμαντέρ για τον Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς και το αφιερωματικό τεύχος του περιοδικού «Ε.Ρω.» προς τιμήν του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος.
1
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους ανθρώπους της Ενωμένης Ρωμηοσύνης που μας εμπιστεύθηκαν να συνδιοργανώσουμε την υπέροχη εκδήλωση, τους ομιλητές μας κα Μαρία Μαντουβάλου και κο Θεοφάνη Μαλκίδη, τους συνδιοργανωτές: Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης, Εφημερίδα Αντιφωνιτής και την Αχελώος Τηλεόραση, καθώς και όλες τις φίλες και όλους τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
4

«ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση»

Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου

10

11

 

Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα