Στις επιτροπές και στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του δεύτερου ν/σ με τα προαπαιτούμενα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, των Βρυξελλών, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015. Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, των Βρυξελλών. Όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των προέδρων, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

 

Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, όπως εισηγείται η κυβέρνηση, διεξάγεται σε κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η συζήτησή του στις επιτροπές εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι και αναμένεται αμέσως μετά να εισαχθεί στην Ολομέλεια προκειμένου μέχρι τα μεσάνυχτα να έχει ψηφιστεί.

Σημειώνεται, ότι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς, ζητά στο εισαγωγικό σημείωμά του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, όπως η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, να ολοκληρωθεί μέχρι 22 Ιουλίου τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Δεδομένου ότι εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της οριστικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Όλο πάντως το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα στους βουλευτές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πακέτο μέτρων είχαν καταψηφίσει 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ 6 δήλωσαν παρόν και μία βουλευτής απουσίαζε από την ψηφοφορία.

Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα