Στη Βουλή η ρύθμιση των 100 δόσεων

vouli

Την έγκριση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής έλαβε η πρόταση της κυβέρνησης για να ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για την ρύθμιση σε 100 δόσεις των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται το νομοσχέδιο να ψηφιστεί την Παρασκευή από την Ολομέλεια της Βουλής.
Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε σχετικά πως η ρύθμιση θα πρέπει να ψηφιστεί άμεσα «επειδή θα χρειαστούν πάνω από 20 μέρες για να δημιουργηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα, και αν πάμε με κανονικές ημερομηνίες θα έχουμε χάσει τον Απρίλιο».
Τόνισε επίσης είπε ότι θα πρέπει να δοθεί παράταση στα κριτήρια χάραξης του αιγιαλού ώστε να μην χαθεί η προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
Από πλευράς ΝΔ οΜάκης Βορίδης επεσήμανε ότι επειδή στο νομοσχέδιο υπάρχουν και ρυθμίσεις που αφορούν τη φορολόγηση των τριγωνικών συναλλαγών ζήτησε να υπάρξει διάλογος λέγοντας χαρακτηριστικα: «Τι το κατεπείγον υπάρχει σε ζητήματα τριγωνικών συναλλαγών;» αναρωτήθηκε.
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικέντρωσε στο θέμα των ρυθμίσεων για την κατάργηση της Παράκτιου Μετώπου Α.Ε. και τη μεταβίβαση των ακινήτων της στο ΤΑΙΠΕΔ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε :«Επίτηδες η κυβέρνηση κολλά τα άρθρα για να αναγκάσει τη Βουλή να ψηφίσει θέματα που αν ερχόντουσαν κανονικά ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα ψήφιζαν»
Την απάντηση για τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Νίκος Φίλης που τόνισε: «Ένας λόγος που βιαζόμαστε είναι τι παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Το πλεόνασμα είναι μόνο 0,3%. Άρα οι δράστες της σημερινής πραγματικότητας να μη γίνονται εύκολα τιμητές. Όλες οι ρυθμίσεις αφορούν την επανεκκίνηση της οικονομίας και αυτό είναι μείζον και κατεπείγον».

Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα