Πρόεδρος Αργεντινής: «Σχεδόν αγενής» ο Βρετανός πρωθυπουργός

 A handout picture provided by Argentinean Presidency on 19 June 2012 shows Argentinean President Cristina Fern?ndez de Kirchner (R) and British Prime Minister David Camero during a conversation in Los Cabos, Mexico. EPA/ARGENTINEAN PRESIDENCY / HANDOUT   EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Αναζωπυρώθηκε χθες Τετάρτη η ένταση στις σχέσεις Αργεντινής-Βρετανίας με αφορμή και πάλι τα νησιά Φόκλαντ με την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες να χαρακτηρίζει τον βρετανό πρωθυπουργό «σχεδόν αγενή» αναφερόμενη στα σχόλια που έκανε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε αξιωματούχο της κυβέρνησής της σχετικά με το διαφιλονικούμενο αρχιπέλαγος.

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Κοινότητα των Κρατών της Λατινικής Αμερικής (CELAC) στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής “Εκτορ Τίμερμαν είχε έναν έντονο διάλογο με τον Κάμερον σχετικά με την εθνική κυριαρχία των νησιών. Οι δύο χώρες ενεπλάκησαν σε μικρής διάρκειας πόλεμο για τα εν λόγω νησιά το 1982 από τον οποίο νικήτρια βγήκε η Βρετανία.

Στη συνάντηση που είχαν οι δύο πολιτικοί, ο Τίμερμαν κατήγγειλε τη Βρετανία ότι είναι προσκολλημένη σε μία «αποικιοκρατική» πολιτική, ενώ ο Κάμερον χαρακτήρισε τις δηλώσεις Τίμερμαν «απειλητικές» σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αργεντινής Telam. «Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν οργισμένη, σχεδόν αγενής», δήλωσε η Φερνάντες στη διάρκεια δημόσιας ομιλίας της.

www.amna.gr

Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα