Παραδίδεται η σύνδεση του λιμανιού με το δίκτυο του ΟΣΕ

Έργο «πνοής» για την Αλεξανδρούπολη

limani-alexandroupoli

Παραδίδεται εντός της εβδομάδας το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένος Αλεξανδρούπολης με το δίκτυο του ΟΣΕ.

Το έργο προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ, είναι τεράστιας εθνικής σημασίας, γιατί συνδέει το λιμάνι κατευθείαν με τα Βαλκάνια και τις Παρευξείνιες χώρες ελαχιστοποιώντας το κόστος και τον χρόνο.

Το έργο φέρει την ονομασία «Σιδηροδρομική σύνδεση του νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Αλεξανδρούπολης» (Α.Σ. 740/13), και ως αντικείμενο έχει την εκτέλεση των εργασιών για την κατασκευή της υποδομής – επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής του τερματικού Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, και τη σύνδεσή της με το σύμπλεγμα των γραμμών του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης. Η σύνδεση αυτή, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να καταστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, κόμβος για τη διαμεταφορά προϊόντων προς τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και την Κωνσταντινούπολη, παρακάμπτοντας τον Βόσπορο και τα στενά των Δαρδανελίων.

Με τη λειτουργία του έργου, ο λιμένας Αλεξανδρούπολης εντάσσεται στο ευρύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να αναπτυχθούν οι εγχώριες και διεθνείς σιδηροδρομικές μεταφορές. Το έργο αποτελείται συνολικά από 1.770 μ. εγκιβωτισμένης γραμμής, με 6 ειδικές αλλαγές και 500 μ. σκυρογραμμής με 6 αλλαγές τροχιάς.

 

Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα