Παγκόσμιο σοκ! Υγρός τάφος για τουλάχιστον 700 ανθρώπινες ψυχές

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η μεγαλύτερη -εάν δυστυχώς επιβεβαιωθεί- τραγωδία στα νερά της Μεσογείου η οποία έγινε υγρός τάφος για τουλάχιστον 700 μετανάστες που αναζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον.

Πλοιάριο που μετέφερε περισσότερους από 700 ανθρώπους ανατράπηκε στα ανοιχτά της Λιβύης, παρασύροντας στο θάνατο εκατοντάδες άτομα, επιπλέον των 450 που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα.

Το ναυάγιο, την ύπαρξη του οποίου επιβεβαίωσε λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι και η ιταλική Ακτοφυλακή, η οποία συντονίζει την μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, σημειώθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, 190 χιλιόμετρα νότια του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 20 πλοία και τρία ελικόπτερα. Μέχρι στιγμής μόλις 28 μετανάστες έχουν διασωθεί, ενώ έχουν περισυλλεγεί 23 πτώματα. Τόσο οι διασωθέντες όσο και οι σοροί πρόκειται να μεταφερθούν στην Κατάνη της Σικελίας, ενώ οι διασωθέντες, στις πρώτες τους συνομιλίες με τους άνδρες της ιταλικής Ακτοφυλακής, συνεχίζουν να κάνουν λόγο για περισσότερους από 700 νεκρούς.

Παγκόσμιο σοκ

Περισσότερα…

Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα