Μ. Ντράγκι: Δεν συζητάμε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

euro

 Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μια διαδικασία, η οποία θα αποκαταστήσει τον πολιτικό διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης και των τριών θεσμών και θα οδηγήσει σε μια αξιόπιστη προοπτική για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης βάσει της ισχύουσας ρύθμισης, εξέφρασε  ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Παρεμβαίνοντας ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο Μ. Ντράγκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, «με καλή θέληση από όλες τις πλευρές», θα καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα που θα συμβάλει στην αποκατάσταση αυτής της αξιόπιστης προοπτικής για επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης.

Ο Μ. Ντράγκι εξέφρασε ακόμη την ετοιμότητα της ΕΚΤ να επαναφέρει τη ρήτρα εξαίρεσης για τα ελληνικά ομόλογα μόλις διαπιστωθεί ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της και να εκπληρώσει όλες τις δανειακές της υποχρεώσεις έναντι των πιστωτών της, επέμεινε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ο οποίος επανέλαβε ότι «δεν συζητάμε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα