ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Άνοιξη στα Οχυρά της καρδιάς μας

01.04.2015

Παράλληλα με τον επίσημο εορτασμό της 74ης επετείου της μάχης των οχυρών, που θα γίνει την Κυριακή 5 Απριλίου στα οχυρά, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης και ανάδειξης της ιστορίας τους
Τα οχυρά της γραμμής Μεταξά αποτελούν μοναδικά μνημεία ηρωισμού της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και τώρα εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και προσελκύουν επισκέπτες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Οι δυνατότητες επίσκεψης και ξενάγησης είναι δυνατή σε αυτά. «Ελάτε να τα γνωρίσετε και να αισθανθείτε τις συνθήκες που βίωσαν οι υπερασπιστές τους», αναφέρει το σχετικό κάλεσμα.
Παράλληλα, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, τα θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία, οι αθλητικές δράσεις (ποδηλασία, ορειβασία, περίπατοι, κατάβαση ποταμών), η περιήγηση στη φύση, η παράδοση και οι γεύσεις τοπικών προϊόντων, είναι ορισμένα, μόνο από τα πλεονεκτήματα της «προικισμένης» Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η Μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα στο Παγγαίο και στην οροσειρά της Ροδόπης, στη Δαδιά και το Σουφλί, έχει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Τα στενά του Νέστου και το σπήλαιο του Αγγίτη, ο Έβρος και η Σαμοθράκη, η Μαρώνεια και η Θάσος αποτελούν προορισμούς ιδιαίτερης αξίας, με την Άνοιξη να είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη μαζί τους.
Στο Οχυρό Λίσε, στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, Οχυρό Εχίνου στη Ξάνθη, Οχυρό Νυμφαίας στη Κομοτηνή, μπορείτε να περιηγηθείτε στην σύγχρονη ιστορία. Τη διαδρομή εμπλουτίζουν τα στρατιωτικά μουσεία Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, που αποτελούν αξιόλογα σημεία αναφοράς.
Παράλληλα με τον επίσημο εορτασμό της 74ης επετείου της μάχης (6η Απριλίου 1941) των οχυρών, που θα γίνει την Κυριακή 5 Απριλίου στα παραπάνω Οχυρά, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης και ανάδειξης της ιστορίας τους αλλά και κάλεσμα επίσκεψης σε αυτά.
Καλείτε ο κόσμος να λάβει μέρος στον επίσημο εορτασμό και να επισκεφθεί τις παράλληλες εκδηλώσεις:
Στη Δράμα: Ιστορική έκθεση στον ισόγειο χώρο της ΠΕ Δράμας από 1-6 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας 09:00 -14:00.
Στη Ροδόπη: Έκθεση ιστορικών φωτογραφιών στο χώρο του στρατιωτικού Μουσείου Κομοτηνής από 5-8 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας του Μουσείου.
Στη Ξάνθη: Α) έκθεση ιστορικών φωτογραφιών από τη συλλογή του κου Αν. Τεφρωνίδη, στο χώρο της ΠΕ Ξάνθης από 2-6 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας 09:00 – 14:00. Β) την 5η Απριλίου, με την συμμέτοχη της Μοτοσικλετιστικού Ομίλου Ξάνθης και του συλλόγου 4×4 θα γίνει επίσκεψη στο οχυρό Εχίνου. Παράλληλα θα ξεκινήσει πεζοπορική διαδρομή από το μνημείο του Εχίνου μέχρι την είσοδο του οχυρού στο οποίο έχει προγραμματιστεί ξενάγηση από το Δ΄ Σ.Σ. με τη συμμετοχή των πολιτών που θα παρευρεθούν.
Τιμήστε τους αγωνιστές της μάχης και γνωρίστε τα οχυρά.
Συνδυάστε τα παραπάνω με τα μνημεία ηρωισμού και αυταπάρνησης, βάλτε τα οχυρά στο πρόγραμμα σας και δεν θα μετανιώσετε.
Πληροφορίες εκδηλώσεων:
Δράμα: Λιθηρόπουλος Χρήστος, τηλ. 6945890998
Ξάνθη: Ευστρατίου Χαράλαμπος, τηλ. 6942434142
Ροδόπη: Καίτη Νικολαΐδου, τηλ. 6936743026
Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα