Μία ξεχωριστή βάπτιση

un1

Η τελετή της βάπτισης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μυστήρια της ορθοδόξου πίστεως, αν όχι το σημαντικότερο. Όλοι έχουμε βιώματα και εικόνες από βαπτίσεις όπου, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, μικρά παιδιά εισέρχονται με το βάπτισμα ως μέλη της εκκλησίας του Χριστού. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι περιπτώσεις όπου άτομα ενήλικα επιδιώκουν αυτόβουλα και ελεύθερα, κατόπιν της απαραίτητης κατήχησης, να εισέλθουν στον χριστιανισμό μέσω βαπτίσεως.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά στην πατρίδα μας είναι αρκετά σπάνια οπότε όταν λαμβάνουν χώρα είναι άξια αναφοράς. Έτσι λοιπόν, πραγματοποιήθηκε βάπτιση ενηλίκων στο παρεκκλήσι της Ορθοδοξίας  στο Άγιο Βασίλειο Αλεξανδρουπόλεως μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητική και κατανυκτική ατμόσφαιρα. Το παρεκκλήσι διαθέτει στο δάπεδο του καθολικού του μία σταυροειδή κολυμπήθρα ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις. Οι φωτογραφίες,  αποτυπώνουν την ιδιαιτερότητα και την μοναδικότητα της στιγμής.

Ευχόμαστε «καλή φώτιση» στους βαπτισθέντες, «πάντα άξιοι» στους ανάδοχούς τους και καλή συνέχεια στους ιερείς του Ι.Ναού, αλλά και στην ενορία του Αγίου Βασιλείου, καθώς επιτελούν μακροχρόνιο και πολύπλευρο έργο.

 

 

untitled 1

untitled

Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα