Εγκαίνια αίθουσας Πνευματικού Κέντρου Ι. Μητροπόλεως Αλεξ/πολης

mitropolis-alexpoli

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ανεκαινισμένης αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως δίπλα στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Μητροπολίτης μας τέλεσε τον αγιασμό στο φουαγιέ της αιθούσης παρουσία των τοπικών αρχόντων και πλήθους κόσμου. Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λαμπάκης, ο Στρατηγός της 12ης Μεραρχίας κ. Καμπάς, οι Ταξίαρχοι της περιοχής ευθύνης της Μεραρχίας μας, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Μενεξίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Κούκουρας, ο τ. Νομάρχης κ. Ζαμπουνίδης, η τ. Αντιπεριφερειάρχις κα. Νικολάου, ο τ. Υπερνομάρχης κ. Μηνόπουλος, ο τ. Δήμαρχος κ. Σουλακάκης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Έβρου κα. Μαυράκη μαζί με τους συνεργάτες της, κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες της Μητροπόλεως και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.

Μετά τον αγιασμό όλοι εισήλθαν στην αίθουσα και τον λόγο πήρε ο Μητροπολίτης μας, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της αίθουσας μέχρι την ανακαίνισή της και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους που εργάσθηκαν για να απολαμβάνουν πλέον όλοι αυτήν την αίθουσα. (ολόκληρη η ομιλία εδώ)

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημητρίου Πέτροβιτς ο οποίος εκπροσωπόντας και τον Περιφερειάρχη κ. Παυλίδη (ο οποίος απουσίαζε αιτιολογημένα στην Ξάνθη για να συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή του εκεί) αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποίησε η Περιφέρεια και δεσμεύθηκε να σταθεί αρωγός στη Μητρόπολη σε οποιοδήποτε άλλο έργο της συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχή μας, όπως το νέο Γηροκομείο το οποίο κτίζεται.

Αμέσως μετά η θεατρική ομάδα του Ναού του Αγίου Νικολάου με τον σκηνοθέτη κ. Νίκο Ζερβόπουλο παρουσίασαν αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες. Ακολούθησε η Βυζαντινή Χορωδία των ιεροψαλτών της Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Γεωργίου Δροσάκη που έψαλλαν 4 ύμνους αφιερωμένους στον Άγιο Νικόλαο, στο Σωτήρα Χριστό και στη Θεοτόκο. Την εκδήλωση έκλεισε η τετράφωνη Ευρωπαϊκή Χορωδία του Ναού της Αγίας Κυριακής που τραγούδησε σύγχρονα ελληνικά τραγούδια.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρατέθηκε κέρασμα για όλους ενώ διανεμήθηκε και ενθύμιο των εγκαινίων.

mitropoli-alexapoli-2

[πηγή: www.imalex.gr]
Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα