ΑΛΕΞΑΝΔΡΟYΠΟΛΗ: Aθώοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που κατηγορούνταν για απιστία σε βάρος του δημοσίου

tromaktiko

Aθωώθηκαν τελικά από το εφετείο Θράκης, στη δίκη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί, οι 35 δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αλεξανδρούπολης, που κατηγορούνταν για την πράξη της απιστίας σε  βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος.

Μετά την άδικη ταλαιπωρία που υπέστησαν, ήρθε η δικαίωσή τους.

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση των απευθείας αναθέσεων έργων από τα δημοτικά συμβούλια της Αλεξανδρούπολης των περιόδων 2003-2006 και 2007-2010. Οι απευθείας αναθέσεις προς τη δημοτική επιχείρηση ΑΝ.ΕΤ.Α, εκ μέρους της δημοτικής αρχής του κ. Αλεξανδρή, αφορούσαν 129 έργα κάτω των 45.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ περίπου, που αποφασίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τα έτη 2006 και 2007.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν παραπεμφθεί, διότι ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ψήφισαν, κατά περίπτωση, όλες ή μέρος αυτών των αναθέσεων, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου εισηγητή.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη θα ορκισθούν Δημοτικοί Σύμβουλοι και αυτοί που βρισκόταν σε αργία, ενώ θα αρθούν και τα περιοριστικά μέτρα που τους είχαν επιβληθεί.

Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα