Ένα ακόμη ρεκόρ-ντροπή για την Τουρκία

 

erdo

Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τουίτερ δημοσίευσε την αναφορά διαφάνειας σχετικά με το δεύτερο μισό του 2014. Το πιο σημαντικό σημείο της αναφοράς είναι εκεί που γράφει πως η χώρα από την οποία ήρθαν τα περισσότερα αιτήματα για άρση περιεχομένου αναρτήσεων ήταν η Τουρκία.

Η προσπάθεια των κυβερνήσεων να παρακολουθούν στενά και να ελέγχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι καινούρια. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ιδιαίτερα για τους νέους είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο επικοινωνίας, έρχονται στην επικαιρότητα όχι μόνο για την καθημερινή τους χρήση αλλά και για την επίδραση τους στα κοινωνικά γεγονότα.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Στο πλαίσιο αυτό το Twitter δημοσίευσε τον αριθμό των αιτημάτων που είχε στο δεύτερο μισό του 2014, για άρση περιεχομένου του 2014. Σύμφωνα με αυτά μέσα σε 6 μήνες από τα 1982 τέτοια αιτήματα, τα 1820 ήταν μόνο από την Τουρκία. Επίσης 62 ήταν οι λογαριασμοί που κρύφτηκαν μετά από αίτημα από την Τουρκία. Την Τουρκία ακολουθούν η Βραζιλία με 101 αιτήματα και η Ιαπωνία με 19 αιτήματα.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014

Τα περισσότερα αιτήματα για σβήσιμο κάποιων τουίτ (όπως είχαν δημοσιευτεί στην αναφορά διαφάνειας του πρώτου μισού του 2014) ήταν πάλι από την Τουρκία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί, στους πρώτους 6 μήνες είχαν έρθει από Τουρκία αιτήματα σβησίματος 304 λογαριασμών και 183 τουίτ και σύμφωνα με αυτά τα αιτήματα τα μηνύματα σβήστηκαν. Ανεστάλη η λειτουργία επίσης 17 λογαριασμών. Μετά από την Τουρκία τα περισσότερα αιτήματα ήταν από την Γαλλία.

…………….

Εφ. Ταράφ 6/2/2015

 

www.tourkiknea.gr

Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα