Έκκληση Μ. Γλέζου σε Αθήνα και Βερολίνο για ψυχραιμία και νηφαλιότητα

glezos2

Την ανησυχία του για το κλίμα διχόνοιας, μισαλλοδοξίας και εχθρότητας που επιχειρείται να δημιουργηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, εκφράζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος και παράλληλα απευθύνει έκκληση τόσο προς τις δύο πλευρές όσο και προς τον Τύπο προκειμένου να κυριαρχήσει η ψυχραιμία, η νηφαλιότητα, η λογική και το δίκαιο.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του σχετικά με το κλίμα έντασης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ο Μανώλης Γλέζος αναφέρει: «Μου προκαλεί ανησυχία το κλίμα διχόνοιας, μισαλλοδοξίας και εχθρότητας που επιχειρείται να δημιουργηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία και το οποίο, αν εδραιωθεί, απειλεί να οδηγήσει σε εθνικιστικές οξύτητες που σε καμιά περίπτωση δεν διευκολύνουν την επίλυση των προβλημάτων». Και επισημαίνει: «Απευθύνω έκκληση τόσο προς τις δύο πλευρές όσο και προς τον Τύπο να αφήσουν τα εθνικιστικά παραληρήματα και να κυριαρχήσει η ψυχραιμία, η νηφαλιότητα, η λογική και το δίκαιο».
«Ωστόσο», σημειώνει ο κ. Γλέζος, «υπάρχουν δύο εκκρεμή ζητήματα ανάμεσα στις δύο χώρες». Αυτά είναι:
«(α) Οι Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα για τις καταστροφές που προκάλεσε το Γ΄ Ράιχ στη χώρα και
(β) Τα χρέη που δημιούργησαν τα δάνεια για τη σωτηρία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, με εμπνευστή και πρωτουργό εκτελεστή τη σημερινή ηγεσία της Γερμανίας».
Εξάλλου, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς διευκρινίζει ότι «δεν θεωρούμε το σημερινό λαό της Γερμανίας υπεύθυνο για τα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ εναντίον του ελληνικού λαού – και όχι μόνο» και ότι «σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν ταυτίζουμε τον Χίτλερ με τους σημερινούς ηγέτες της Γερμανίας, αλλά ούτε και συμψηφίζουμε το ένα θέμα με το άλλο».
Όπως εξηγεί στη συνέχεια «ζητώντας την εξόφληση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, δεν το κάνουμε για να εκδικηθούμε κανέναν, αλλά για να αποκαταστήσουμε το Δίκαιο. Αξιώνουμε την άρση της αδικίας και την αποκατάσταση του Δικαίου.
Pin It

.

Πρόσφατα άρθρα